Giver dit liv mening?

Glem jagten på lykken. Lad være med at tro, du kan være tilfreds hele tiden. Det, der er det væsentlige, er om du synes dit liv er meningsfyldt.

Forfatteren og filosoffen Morten Albæk provokerer os. Men provokationen er sund fordi den giver stof til eftertanke. Så spørgsmålet er om du føler din dagligdag giver mening og om dit liv er meningsfuldt.

Som jeg forstår det, så er lykke flygtigt. Vi kan ikke være lykkelige hele tiden. Og med lykke følger vel også, at vi til tider er ulykkelige. Det samme gælder tilfredshed. Der vil være perioder, hvor du er utilfreds, det hører med til at leve.

Hvad nu, hvis man ikke synes at ens liv giver mening? Når det er den samme trædemølle man befinder sig i dag efter dag?

Det at føle, at man gør noget meningsfyldt, er selve fundamentet for et godt liv. Det gør at man værdsætter sig selv – at man har et solidt selvværd.

Min erfaring er, at netop den manglende mening med livet er en væsentlig årsag til stress og livskriser. Det modsatte af meningsfyldt er håbløshed, siger Morten Albæk. Det er håbløsheden, som gør at man hænger fast og ikke kan ”se lyset.”

Jeg har del klienter, som befinder sig i livskriser. Det er der, hvor de oplever at gulvtæppet er trukket væk under dem og de skal finde en ny vej i livet. En vigtig del af terapien er faktisk af ”finde meningen” og afdække de værdier, der er vigtige for at være tro mod meningen. Det er når vi lever efter meningen med vores liv, så er det problemerne opstår.

Meningen med dit liv behøver ikke at være, at du skal redde hele verden eller gøre storslåede ting.

Meningen med dit liv kan være at du er en god støtte for dine børn. Meningen kan være, at du er din partners bedste ven. Meningen kan være, at du er et stabilt holdepunkt for dine omgivelser. Meningen kan være at du er en god ven, der altid lytter. Meningen kan være at du er en ildsjæl, der brænder for et-eller-andet.

 Der er så mange ting, der giver mening i livet, når man tænker efter. Det der bare er vigtigt er, at du gør dig selv bevidst om, hvad meningen med dit liv er.

Når jeg tænker på de mange klienter jeg har haft, hvor det har handlet om at komme tilbage efter stress eller finde vejen efter en livskrise, så har der faktisk altid været et element af finde meningen med det hele. Og derefter finde de værdier, som skal forstærke livets mening.

Det der er interessant, er at når man har fundet meningen og vejen, så er alting let. Læresætningen er:

Når det er nemt, så er det rigtigt

Når det er rigtigt, så er det nemt.

Inspirationen til denne blog har jeg fra et interview med Morten Albæk i Plenum, Skolelederforeningens magasin. ff

Giver dit liv mening?

Læs eventuelt mere her:

https://hypnohuset.dk/livets-overgange-paa-100-dage/

Godt at tage sin egen medicin – her er min egen historie om vægttab

7 kilo siden jul – bare ved at lade være med at gøre noget! 

Jeg ved godt, at det er sundt at tage sin egen medicin, men netop nu har det været en stor øjenåbner for mig at gøre det. Den gode nyhed er så, at medicinen virker.

På 6 uger har jeg tabt 7 kilo og mit BMI er flyttet fra overvægt til normalvægt. Fedtprocenten er faldet og der er den samme mængde vand i kroppen.

Hvad er så “min egen medicin”?

Gennem flere år har jeg hjulpet klienter med at give slip på overvægten. Her har jeg haft fokus på det psykiske aspekt. Som coach og vejleder har jeg motiveret og inspireret, når klienten er gået lidt i stå. Seneste har jeg udarbejdet et 100 dages on-line forløb, hvor jeg guider til det varige vægttab.

Men, jeg har aldrig sat mig selv på kur! Følelsen af at bukserne strammede, eller at der var lidt for meget fedt om maven, har jeg aldrig skænket en tanke. Jeg vidste faktisk ikke, hvad en yoyo vægt er for noget, bare for at nævne noget.

Læs om 100 dages forløbet her.

Baggrunden

Det var en god lang jul med masse af hygge. Langsomt måtte jeg erkende, at bukserne begyndte at stramme. Jeg er ikke den, der går på vægten, men fik alligevel overtalt mig selv – resultatet var ikke godt. BMI-tallet viste at jeg var overvægtig.

Jeg overbeviste mig selv om at BMI ikke er et retvisende tal at arbejde ud fra – men det gjorde da et indtryk. Særligt da jeg så også fik målt min fedtprocent!

Det, der gjorde udslaget, var en regelmæssig kontrol hos lægen. ”Du skal passe på dit blodtryk – måske skulle du se lidt på din livsstil”, sagde han. Her i Corona tiden handler det nok om at sikre sig det bedst mulige immunforsvar, tænkte jeg så.

Hvordan kunne det ske?

”Jeg er jo ikke tyk” har jeg fortalt mig selv gennem mange år og det er nok årsagen til at jeg ikke gjorde noget ved den snigende overvægt. Jo, maven blev større, men vi mænd mener jo bare, at det bare giver os mere pondus. (Udstråling eller værdighed, siger ordbogen)

Det handler jo om de dårlige vaner, som efterhånden bliver til ubevidste automat-reaktioner. Slikskålen, som nu pludseligt står på bordet hver aften. Et glas vin, når man kommer hjem. Lidt mere fastfood og for meget tid foran skærmen.

Når tanken om, at der skal gøres noget opstår, så kommer nye tanker hurtigt: ”Jamen, jeg vil ikke opgive at…” ”Jeg må da have lov til….”

Fornægtelse og dårlige vaner er årsagen. Jeg ville ikke indse det nødvendige.

Hvad gjorde jeg så?

Gennem flere år har jeg studeret de udfordringer, som overvægtige har med at tabe sig. Forskere har fortalt mig, at det ofte handler om at man skal ændre vaner. Det nytter ikke noget at man gå på streng diæt eller får operationer, hvis man ikke ændrer sine dårlige vaner.

Jeg har udviklet programmer til at hjælpe mine klienter – både til de, som sidder i stolen hos mig og til dem, som får hjælp on-line. Men der er noget, jeg først opdagede, da jeg selv skulle følge min egen medicin.

Mine mange klienter har lært mig at ”vægttab” handler om det, der sidder mellem ørene. Derfor har vi arbejdet meget med mental træning for at ændre dårlige vaner som f.eks manglende stopknap eller sukkerafhængighed.

Jeg har selv fulgt alle mine egne råd og de vejledninger, jeg har givet andre. Det har mest handlet om at skabe gode vaner og på den måde ændre livsstil. Sund kost, daglig motion, god søvn og 0-tolerance overfor sukker.

Men, der manglede noget. Jeg opdagede, at

det gik alt for langsomt med vægttabet. Man bliver utålmodig.

YoYo vægten fortsatte selv om arbejdede målrettet med sig selv.

Der skal handling til

Vi gik kritisk til værks for at finde de daglige ”syndere” og det var faktisk ikke svært at give slip på dem. Det er pudsigt, så hurtigt og nemt man faktisk kan give slip på dem. Mine 4 store stykker rugbrød til morgenmad blev erstattet af 2 hårdkogte æg og noget skyr. Bare for at nævne en lille ting.

Maven fik et eftersyn med en indsats mod Candida svampen i tarmen og frøskaller HUSK, blev en del af omlægningen.

Det vigtigste var at vi lagde kosten om. Det vigtigste var nok det gode råd vi fik om at droppe sukker og tomme kalorier 100%.

Uden at være fanatiske omlagde vi kosten, så vi fik flere fibre og protein. Kulminationen blev, da vi købte Årstidernes måltidskasse – vi var faktisk begyndt at køre lidt træt i altid at spise det samme og det samme. Måltidskassen har inspireret os til nye smage, så det faktisk er blevet sjovt at gå i køkkenet igen.

Naturligvis holder vi også fast i de andre, nye, gode vaner: At gå en tur hver dag på mindst 30 minutter. At holde de gode sovevaner, for bare at nævne et par stykker.

Jamen holder det så?

Jeg investerede i en god vægt, som også måler BMI, fedtprocent og væske i kroppen. Det har givet mig nogle store overraskelser.

Vægten kan svinge meget fra den ene dag til den anden, har jeg opdaget. En week-end, hvor jeg har syndet for meget, sætter sig sine tydelige spor i de følgende dage. Op til et kilo eller mere. Nu forstår jeg begrebet Yoyo vægt.

Man bliver lidt sur og ærgerlig når men synes, man har gjort det så godt.

Men nu har jeg gennemskuet mønstret og er faldet til ro med det. Det, der kommer hurtigt på, kan også (knapt så) hurtigt forsvinde igen.

Det vigtige for mig er at jeg kan se klare kurver, som kun går en vej, nemlig nedad. Uanset de små udsving, så har jeg siden jul, for 6 uger siden, på tabt 7 kilo og ifølge mit BMI-tal er jeg ikke mere overvægtig.

Fordi mit vægttab samtidigt bygger på, at jeg har ændret vaner, så er der ingen tvivl om, at det vil holde. De nye vaner er faktisk blevet meget nemme og naturlige for mig – jeg tænker ikke over dem mere. Her er det en fantastisk støtte, at vi er 2 om at ville den nye livsstil.

En af de nye vaner er, at jeg nu holder øje med vægten og reagerer på udsvingene. Måske er det den vigtigste øjenåbner.

Jeg vil gerne støtte dig:

Mit on-line forløb vil hjælpe dig med at skabe og fastholde de nye vaner – som sikrer, at dit vægttab bliver varigt. Jeg kalder det 100 dages rejsen til det varige vægttab. Det kan du læse mere om her 

Som en del af forløbet har du naturligvis altid adgang til at kontakte mig, hvis du har brug for et ekstra skub. Med Zoom og Teams er det en god mulighed, uanset hvor du bor😊

Kontakt mig gerne hvis du vil have en snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig videre frem.

 

 

Beretning om regression

”Jeg var hos Sten, fordi jeg ville, gennem regression, komme i kontakt med nogle dybe følelser, og blive mere bevidst om retningen mit liv skulle tage. Efter en behandling hos Sten, blev følelserne og billederne ved at vibrere inde i mig i meget lang tid, og jeg føler, jeg er på rette vej. Vi havde en rigtig god og dyb samtale efter behandlingen, som ifølge mig, også er en vigtig del af sessionen. At være hos Sten er trygt og godt: Sten er empatisk og inspirerer tillid. Sten har en ”hjerteforståelse”, som jeg sjældent har mødt hos en behandler.”

 

Børn går nemt i hypnose

Hypnose kan være en rigtig god hjælp for mange børn med udfordringer. Faktisk kan man sige, at de har en medfødt evne til at “gå i hypnose” og på den måde få adgang til det ubevidste sind. I fagsproget kalder vi det at være hypnotiserbar.

Børn døjer med angst i forskellige grader og former. Det kan være angst for mørke eller for at være alene hjemme, for nu bare at nævne et par eksempler. Desværre har angst det med at vokse og på et tidspunkt kan barnet være angst for alt muligt.

Som barn er man meget åben for indtryk og engang imellem kan man være for åben. På den måde dannes der mønstre i hjernen, der fungerer som en programmering. Når noget bestemt sker, så udløser det en bestemt følelse og adfærd.

Børn er rigtig gode til at gå i trance, som er en tilstand, hvor man er meget indadvendt. De har en fantastisk evne til at “dagdrømme” og til at fantasere. Det er præcist det, vi bruger i hypnose.

Når børn kommer her til Hypnohuset sker det altid sammen med mor eller far.

 

 

 

 

Beretninger om at bide negle

Her følger beretninger fra klienter, der havde en dårlig vane med at bide negle eller rive dem. Efter en enkelt session i Hypnohuset hos Sten Svensson, gav de slip på uvanen.

Kvinde i 30’erne

Jeg var til hypnose hos dig mandag d 6/2 da jeg havde en dårlig vane med at rive i mine negle. Jeg tænker at du gerne vil vide at jeg stort set ikke har rørt mine negle siden. Jeg ser stadig tiden an for om det holder, men én ting ved jeg – det har aldrig før, af alle de gange jeg har forsøgt at stoppe, været så nemt for mig som nu:-) Jeg er meget positivt overrasket over at det havde så stor en effekt.

Ung mand på 10 år

Min søn var for ca. tre uger hos dig og fik en behandling fordi han bider negle.

Det er med stor glæde både for ham og hans mor ???? at kunne fortælle dig at han ikke længere bider negle. Han var temmelig stolt da han for et par dage siden kunne KLIPPE sine negle for første gang i mange år. Vi siger derfor mange tak for hjælpen.

Beretninger om personlige kriser

Her følger beretninger om klienter, der befandt sig i en krise. Efter et par sessioner i Hypnohuset ved Sten Svensson oplevede de at få “ro på”.

Kvinde, 45 år – Ro og afslapning

Jeg havde jeg en rigtig god oplevelse med min første hypnose. Vi fokuserede jo på præsentationer overfor de større forsamlinger på arbejdspladsen, og det har jeg ikke rigtig haft mulighed for at prøve af.

Til gengæld har jeg haft gode erfaringer med at finde ro i øvelsen med de dybe indåndinger og lade roen fordele sig ud i kroppen. Den har jeg haft stor fornøjelse af.

Uden at vi havde talt om det forinden, så nævnte du under hypnosen, at hvis der var en knude i maven, så skulle den forsvinde, og jeg må indrømme, at jeg i forbindelse med de kaotiske forhold på min tidligere arbejdsplads netop havde haft en knude i maven, og den var helt forsvundet, da jeg gik hjem fra min hypnose-session, og jeg har ikke oplevet den siden.

Kvinde, 45 år – Personlig krise:

”Jeg skylder Sten Svensson en stor tak. Han har med hypnose og samtaleterapi hjulpet mig i en svær personlig krise. Den kombinerede terapi har givet mig indsigter og forståelser for min situation samt forløst ”smerten” i en sådan grad, at familiemedlemmer har bemærket det.”

Karriererådgivning og sparring

Her følger beretninger fra klienter, der har fået karriererådgivning i Hypnohuset ved sessioner hos Sten Svensson.

Kvinde, 43 år – Karriererådgivning/sparring

“Jeg mødte Sten gennem vores fælles netværk og ønskede efterfølgende at gøre brug af ham som karriererådgiver/sparringspartner, da jeg havde hørt om hypnose og gerne ville prøve det.

Jeg har været meget begejstret for Stens rådgivning, som jeg har oplevet som værende meget afklarende, tillidsfuld, kompetent, nærværende, indlevende – og en stor støtte til at nå mine mål. Et element heri har bl.a. været hypnosebehandlinger.

Sten gav mig 2 behandlinger med hypnoterapi, som begge har fjernet hæmmende overbevisninger, og jeg har fået et mere positivt og afklaret syn på min karriereudvikling.

Jeg har fået mod på at gå efter lige præcis det, jeg drømmer om karrieremæssigt, og jeg er sikker på at jeg har potentialet til det – tak for det, Sten!”

Beretning om Ph.d forsvar forløb

Her følger en beretning fra en klient, som skulle forsvare sin Ph.d – men med meget flade batterier. Efter et forløb i Hypnohuset med Sten Svensson fik hun energien til at skabe et flot resultat.

Hej Sten

Jeg er helt sikkert blevet en super erfaring rigere og genvejstasten virker stadig.

Jeg har skrevet om min oplevelse nedenfor – det var jo netop en af de historier på hjemmesiden, som jeg selv kunne spejle mig i…så hvis det kan hjælpe andre, så er det jo dejligt.

Endnu en gang tusind tak!

Mange hilsner

Ph.d. Forsvar

 

Jeg kontaktede Sten, da jeg i forbindelse med forsvaret af min ph.d. blev mere og mere nervøs og angst ved tanken. Jeg har altid frygtet eksaminer, men nu vågnede jeg om morgenen med hedeture og kvalme alene ved tanken om 3 timers forsvar med 3 bedømmere, som ved min første indlevering af afhandlingen havde krævet en del revideringer og jeg var faktisk i tvivl om, hvorvidt de egentlig forstod mit emne.

Oveni havde det sidste år trukket tænder ud, da jeg dels søgte arbejde, lavede revideringer på ph.d.en og så kørte en sag Statsforvaltningen.

Jeg havde netop fået arbejde, som jeg skulle starte 14 dage efter forsvaret, sagen i Statsforvaltningen var afsluttet med et godt resultat og den skrifttlige bedømmelse af ph.d.en så rigtig fin ud efter min genindlevering. Men jeg havde kun fået lidt over to uger til forsvarsdatoen og mine batterier var ved at være tømte.

Jeg havde læst en lignende historie om forsvar af ph.d. på Hypnohusets hjemmeside og mit udgangspunkt var egentlig, at hvis det kunne tage bare 10% af min uro, så ville det være godt.

Sten og jeg aftalte, at jeg skulle komme tre gange. Ved det første besøg talte vi om mine bekymringer og jeg blev introduceret til en afslappende hypnose og genvejstasten, som kunne give mig ro.

Da jeg kom hjem og i dagene herefter var det tydeligt, at jeg havde fået mere ro på kroppen og tankemylderet. Men i takt med at jeg forberedte oplæg og fandt svar på bedømmernes kritikpunkter, kom angsten og uroen langsomt snigende igen. Anden gang hos Sten blev en virkelig øjenåbner. Vi talte om alt det praktiske ved et forsvar og i hypnosen blev jeg ført gennem selve dagen på en tryg måde og fik en tro på at jeg efterhånden havde læst nok og at det var vigtigt at få slappet af.

Efter dette besøg tog jeg ind i auditoriet som var booket til forsvaret og øvede mit oplæg igennem og da jeg kom hjem fik jeg lagt bunker af papirer væk, som jeg havde tænkt, jeg skulle læse igennem og følte mig langt mere fokuseret og sørgede for at slappe af om aftenen.

Sidste besøg hos Sten var to dage før forsvaret og jeg glædede mig allerede aftenen før.

Under hypnosen øvede vi igen selve forsvaret og genvejstasten og jeg havde en klar tro på, at jeg nok skulle komme igennem.

De sidste dage inden forsvaret var jeg noget rastløs, men ikke angst og ville egentlig bare gerne til det forsvar.

Endelig kom dagen for forsvaret…jeg havde pakket alle de ting jeg skulle have med dagen i forvejen og tøjet var lagt frem.

Jeg kørte med min familie tidligt ind til auditoriet, så jeg havde over en time til at indtage rummet og tage imod alle mine gæster.

Da de første ankom var jeg helt rolig, vi fik snakket og jeg følte mig virkelig godt tilpas, tryg og rolig ved tanken om at det var mine venner, familie og kollegaer der sad i salen.

Mit oplæg på 45 min. gik fantastisk godt – der var ingen rystende stemme og jeg slappede så meget af, at jeg fik sneget et par sjove kommentarer ind, som fik tilhørerne til at grine.

Da den første opponent kom på var jeg ikke skyggen af nervøs, men følte mig helt glad ved at stå der og fortælle alle om min forskning og mine overvejelser undervejs. Jeg havde jo været netop her i hypnosen og det var den ro jeg følte. På de billeder der er taget til forsvaret kan man endda se mig smile og le.

Et forbilledligt forsvar kalder kollegaer det, bedømmerne roste min afhandling og fund, men helt ærligt havde jeg været fint tilfreds, hvis det bare var gået halvt så godt.

Den efterfølgende reception var skøn og jeg blev fejret med gaver, kram og personlige taler – det var en fantastisk dag, som jeg takket være mine besøg hos Sten kan tænke tilbage på med et stort smil (det hjalp så meget mere end 10%).

De ting jeg lærte, har jeg tænkt mig at tage med videre.