Børn går nemt i hypnose

Hypnose kan være en rigtig god hjælp for mange børn med udfordringer. Faktisk kan man sige, at de har en medfødt evne til at “gå i hypnose” og på den måde få adgang til det ubevidste sind. I fagsproget kalder vi det at være hypnotiserbar.

Børn døjer med angst i forskellige grader og former. Det kan være angst for mørke eller for at være alene hjemme, for nu bare at nævne et par eksempler. Desværre har angst det med at vokse og på et tidspunkt kan barnet være angst for alt muligt.

Som barn er man meget åben for indtryk og engang imellem kan man være for åben. På den måde dannes der mønstre i hjernen, der fungerer som en programmering. Når noget bestemt sker, så udløser det en bestemt følelse og adfærd.

Børn er rigtig gode til at gå i trance, som er en tilstand, hvor man er meget indadvendt. De har en fantastisk evne til at “dagdrømme” og til at fantasere. Det er præcist det, vi bruger i hypnose.

Når børn kommer her til Hypnohuset sker det altid sammen med mor eller far.

 

 

 

 

Beretninger om at bide negle

Her følger beretninger fra klienter, der havde en dårlig vane med at bide negle eller rive dem. Efter en enkelt session i Hypnohuset hos Sten Svensson, gav de slip på uvanen.

Kvinde i 30’erne

Jeg var til hypnose hos dig mandag d 6/2 da jeg havde en dårlig vane med at rive i mine negle. Jeg tænker at du gerne vil vide at jeg stort set ikke har rørt mine negle siden. Jeg ser stadig tiden an for om det holder, men én ting ved jeg – det har aldrig før, af alle de gange jeg har forsøgt at stoppe, været så nemt for mig som nu:-) Jeg er meget positivt overrasket over at det havde så stor en effekt.

Ung mand på 10 år

Min søn var for ca. tre uger hos dig og fik en behandling fordi han bider negle.

Det er med stor glæde både for ham og hans mor 😉 at kunne fortælle dig at han ikke længere bider negle. Han var temmelig stolt da han for et par dage siden kunne KLIPPE sine negle for første gang i mange år. Vi siger derfor mange tak for hjælpen.

Beretninger om personlige kriser

Her følger beretninger om klienter, der befandt sig i en krise. Efter et par sessioner i Hypnohuset ved Sten Svensson oplevede de at få “ro på”.

Kvinde, 45 år – Ro og afslapning

Jeg havde jeg en rigtig god oplevelse med min første hypnose. Vi fokuserede jo på præsentationer overfor de større forsamlinger på arbejdspladsen, og det har jeg ikke rigtig haft mulighed for at prøve af.

Til gengæld har jeg haft gode erfaringer med at finde ro i øvelsen med de dybe indåndinger og lade roen fordele sig ud i kroppen. Den har jeg haft stor fornøjelse af.

Uden at vi havde talt om det forinden, så nævnte du under hypnosen, at hvis der var en knude i maven, så skulle den forsvinde, og jeg må indrømme, at jeg i forbindelse med de kaotiske forhold på min tidligere arbejdsplads netop havde haft en knude i maven, og den var helt forsvundet, da jeg gik hjem fra min hypnose-session, og jeg har ikke oplevet den siden.

Kvinde, 45 år – Personlig krise:

”Jeg skylder Sten Svensson en stor tak. Han har med hypnose og samtaleterapi hjulpet mig i en svær personlig krise. Den kombinerede terapi har givet mig indsigter og forståelser for min situation samt forløst ”smerten” i en sådan grad, at familiemedlemmer har bemærket det.”

Karriererådgivning og sparring

Her følger beretninger fra klienter, der har fået karriererådgivning i Hypnohuset ved sessioner hos Sten Svensson.

Kvinde, 43 år – Karriererådgivning/sparring

“Jeg mødte Sten gennem vores fælles netværk og ønskede efterfølgende at gøre brug af ham som karriererådgiver/sparringspartner, da jeg havde hørt om hypnose og gerne ville prøve det.

Jeg har været meget begejstret for Stens rådgivning, som jeg har oplevet som værende meget afklarende, tillidsfuld, kompetent, nærværende, indlevende – og en stor støtte til at nå mine mål. Et element heri har bl.a. været hypnosebehandlinger.

Sten gav mig 2 behandlinger med hypnoterapi, som begge har fjernet hæmmende overbevisninger, og jeg har fået et mere positivt og afklaret syn på min karriereudvikling.

Jeg har fået mod på at gå efter lige præcis det, jeg drømmer om karrieremæssigt, og jeg er sikker på at jeg har potentialet til det – tak for det, Sten!”

Beretning om Ph.d forsvar forløb

Her følger en beretning fra en klient, som skulle forsvare sin Ph.d – men med meget flade batterier. Efter et forløb i Hypnohuset med Sten Svensson fik hun energien til at skabe et flot resultat.

Hej Sten

Jeg er helt sikkert blevet en super erfaring rigere og genvejstasten virker stadig.

Jeg har skrevet om min oplevelse nedenfor – det var jo netop en af de historier på hjemmesiden, som jeg selv kunne spejle mig i…så hvis det kan hjælpe andre, så er det jo dejligt.

Endnu en gang tusind tak!

Mange hilsner

Ph.d. Forsvar

 

Jeg kontaktede Sten, da jeg i forbindelse med forsvaret af min ph.d. blev mere og mere nervøs og angst ved tanken. Jeg har altid frygtet eksaminer, men nu vågnede jeg om morgenen med hedeture og kvalme alene ved tanken om 3 timers forsvar med 3 bedømmere, som ved min første indlevering af afhandlingen havde krævet en del revideringer og jeg var faktisk i tvivl om, hvorvidt de egentlig forstod mit emne.

Oveni havde det sidste år trukket tænder ud, da jeg dels søgte arbejde, lavede revideringer på ph.d.en og så kørte en sag Statsforvaltningen.

Jeg havde netop fået arbejde, som jeg skulle starte 14 dage efter forsvaret, sagen i Statsforvaltningen var afsluttet med et godt resultat og den skrifttlige bedømmelse af ph.d.en så rigtig fin ud efter min genindlevering. Men jeg havde kun fået lidt over to uger til forsvarsdatoen og mine batterier var ved at være tømte.

Jeg havde læst en lignende historie om forsvar af ph.d. på Hypnohusets hjemmeside og mit udgangspunkt var egentlig, at hvis det kunne tage bare 10% af min uro, så ville det være godt.

Sten og jeg aftalte, at jeg skulle komme tre gange. Ved det første besøg talte vi om mine bekymringer og jeg blev introduceret til en afslappende hypnose og genvejstasten, som kunne give mig ro.

Da jeg kom hjem og i dagene herefter var det tydeligt, at jeg havde fået mere ro på kroppen og tankemylderet. Men i takt med at jeg forberedte oplæg og fandt svar på bedømmernes kritikpunkter, kom angsten og uroen langsomt snigende igen. Anden gang hos Sten blev en virkelig øjenåbner. Vi talte om alt det praktiske ved et forsvar og i hypnosen blev jeg ført gennem selve dagen på en tryg måde og fik en tro på at jeg efterhånden havde læst nok og at det var vigtigt at få slappet af.

Efter dette besøg tog jeg ind i auditoriet som var booket til forsvaret og øvede mit oplæg igennem og da jeg kom hjem fik jeg lagt bunker af papirer væk, som jeg havde tænkt, jeg skulle læse igennem og følte mig langt mere fokuseret og sørgede for at slappe af om aftenen.

Sidste besøg hos Sten var to dage før forsvaret og jeg glædede mig allerede aftenen før.

Under hypnosen øvede vi igen selve forsvaret og genvejstasten og jeg havde en klar tro på, at jeg nok skulle komme igennem.

De sidste dage inden forsvaret var jeg noget rastløs, men ikke angst og ville egentlig bare gerne til det forsvar.

Endelig kom dagen for forsvaret…jeg havde pakket alle de ting jeg skulle have med dagen i forvejen og tøjet var lagt frem.

Jeg kørte med min familie tidligt ind til auditoriet, så jeg havde over en time til at indtage rummet og tage imod alle mine gæster.

Da de første ankom var jeg helt rolig, vi fik snakket og jeg følte mig virkelig godt tilpas, tryg og rolig ved tanken om at det var mine venner, familie og kollegaer der sad i salen.

Mit oplæg på 45 min. gik fantastisk godt – der var ingen rystende stemme og jeg slappede så meget af, at jeg fik sneget et par sjove kommentarer ind, som fik tilhørerne til at grine.

Da den første opponent kom på var jeg ikke skyggen af nervøs, men følte mig helt glad ved at stå der og fortælle alle om min forskning og mine overvejelser undervejs. Jeg havde jo været netop her i hypnosen og det var den ro jeg følte. På de billeder der er taget til forsvaret kan man endda se mig smile og le.

Et forbilledligt forsvar kalder kollegaer det, bedømmerne roste min afhandling og fund, men helt ærligt havde jeg været fint tilfreds, hvis det bare var gået halvt så godt.

Den efterfølgende reception var skøn og jeg blev fejret med gaver, kram og personlige taler – det var en fantastisk dag, som jeg takket være mine besøg hos Sten kan tænke tilbage på med et stort smil (det hjalp så meget mere end 10%).

De ting jeg lærte, har jeg tænkt mig at tage med videre.

Beretning om Pollen allergi

Her følger beretningen fra en klient med pollenallergi. Hendes udfordring var, at allergien forhindrede hende i at deltage i løb i den periode, hvor pollentallene er højest.

Efter en behandling i Hypnosehuset ved Sten Svensson blev hun fri af sin allergi. Læs mere her:

Kvinde 35

Det var som om der var noget i brystet der lettede. Den første løbetur efter hypnose var ikke specielt god, forstået på den måde at jeg havde den samme følelse som når man lige har født….. følelsen af at lungerne lige skal folde sig ud og man nu kan bruge fuld kapacitet. Det resulterede i at jeg var meget forpustet. De efterfølgende ture var som de skulle være …. en nydelse.

Så jeg har det fantastisk. Jeg kan trække vejret når jeg løber og jeg gennemførte Berlin Marthon:- ) Jeg løb hele vejen, og havde det godt i overkroppen. Benene var noget trætte da jeg rundede de 30 km, men det skal de nok bare være. Så jeg er meget glad.

Beretninger om at blive røgfri

Her følger beretninger fra klienter, som har gennemført et rygestop og er blevet røgfrie efter sessioner i Hypnohuset ved Sten Svensson:

Mand, 55 år – ryger

Det er gået RIGTIG godt siden jeg i starten af november 2012 var hos dig for at blive røgfri. Røgstoppet har været næsten uden problemer – og “genvejstasten” har været en hjælp i processen.

Jeg er meget taknemmelig for din hjælp. Jeg ved dog også at det at man erlægger et beløb for at blive røgfri tvinger beslutningen igennem, man er ikke så tilbøjelig til at udskyde beslutningen et par dage, hvis man pludselig skulle få trang, fordi en sådan udskydelse vil være “spild” af investeringen. Der er ekstra incitament i at have foretaget en investering, som man nødig vil spilde.

Jeg har været 100% røgfri fra jeg forlod konsultationen og jeg har ingen problemer haft med at holde mig røgfri.

Kvinde, 30 år – ryger

Jeg har været fast ryger i 15 år, uden pause, og har prøvet utallige gange at stoppe med at ryge og troede aldrig det ville lykkes. Efter hypnosen hos Sten har jeg været helt røgfri og det har været nemt at stoppe med at ryge. Det var som om hypnosen fik mig til at indse hvor dårlig rygningen var for mig og fik vendt magtbalancen sådan at det var mig og ikke det underbevidste der bestemte, så jeg kunne forholde mig stærk og bekæmpe trangen når den dukkede op. Jeg vil helt klart anbefale andre at prøve hypnose, da det måske er det der skal til for at ændre nogle vaner som er dårlige for een.

Kvinde i 50’erne

Endelig RØGFRI ‼ efter at have været storryger i mange år, og haft mange mislykkede forsøg på at stoppe. Hørte jeg om en, der havde fået hjælp til at kvitte cigaretterne med Sten’s hjælp. Straks ringede jeg til Hypnohuset …. fik en tid, men tænkte samtidig, er det nu godt, det er snart december, med alt hvad dertil høre. Men nej, jeg var træt af, at stå ude i kulden, og ryge og min hoste gjorde det jo ikke bedre.  Fordi jeg af erfaring ved, hvor svært det har været de andre gange jeg har forsøgt, valgte jeg et behandlingstilbud på tre gange. Og det virkede …. Nu har jeg været røgfri i to måneder, og jeg har ikke haft lyst på noget tidspunkt, FANTASTISK ‼ starter aldrig igen.  Det er et utroligt behageligt forløb, hvor Sten forstår, at hjælpe med andre små problematikker, der måtte opstå.  TAK ❣

Beretninger om stress

Her følger beretninger fra klienter, der har fået hjælp til at overvinde deres stress gennem sessioner i Hypnohuset med Sten Svensson

Kvinde, 45 år – Manglende energi

“Jeg opsøgte Sten, fordi jeg manglede energi og overskud efter en lang periode med en række store udfordringer for mig selv og min nærmeste familie. Allerede efter første gang hypnoterapi havde jeg en klar følelse af, at der var blevet ryddet grundigt op og renset ud – nærmest som en indre hovedrengøring. Efterfølgende har jeg generelt følt mig lettere og mindre bekymret. Anden gang understøttede de positive ændringer og der var jeg endvidere så heldig, at jeg i trancen mødte min skytsengel.

Jeg har følt mig helt tryg og i de bedste hænder og giver Sten min varmeste anbefaling.”

Mand, 48 år – Stress:

”Da jeg startede i forløbet var jeg kørt helt ned og sygemeldt. Gennem coachingen og hypnoterapien fandt jeg mine ressourcer frem, og jeg fik øjnene op for de muligheder, der alligevel viste sige at være for at komme videre. Det var også vigtigt for mig at få kvalificeret hjælp til at formulere klare mål og tage de nødvendige beslutninger for at realisere dem.

Beretninger om sukkeafhængighed

Her følger beretninger fra klienter, der har givet slip på sukkerafhængighed efter en behandling i Hypnohuset hos Sten Svensson

Kvinde – 19 år

Jeg opsøgte Stens praksis, da jeg følte mig dårligt tilpas pga. min vægt og udseendet af min krop, det på trods af at min BMI indikerer at jeg er normalvægtig.

Jeg havde før opsøgt en hypnotisør, men jeg følte ikke at det havde virket optimalt. Under sessionen med Sten kunne jeg mærke at selve oplevelsen og følelserne som hypnosen berørte føltes meget stærkere.

Under hypnoterapien var et af målene, at tilgive mine forældre for den opmærksomhed der var blevet frataget mig, da mine søskende blev født, og som dengang havde fået mig til at føle mig mindreværdig og ikke god nok.

Da jeg blev ældre blev disse følelser flyttet over på min højde og vægt, så jeg så disse som grunde til at jeg ikke var god nok. Men det har ændret sig efter hypnosen. Jeg føler mig tilpas i min krop nu og ved, at fordeling af mine forældres opmærksomhed var uundgåelig, og at min krop er perfekt som den er.

Kvinde – Sukkerafhængighed

Så er der snart gået 21 dage siden jeg var i Hillerød og blive hypnotiseret – og det er gået fantastisk godt. Jeg har ikke rørt sukker eller drukket cola. Og jeg har ikke følt mig snydt over at skulle holde mig fra det

Til gengæld har jeg haft en enorm tørst, som først nu er ved at ligge på et forholdsvis normalt plan – 3 liter. Så indtil videre, vil jeg kalde det en succes.

En case om rygestop

En session på 1½ time gav forklaring, afklaring og viste vejen til et realistisk forløb.

Karin bestilte tid for et rygestop program – hun gav udtryk for at være stærkt motiveret for at holde op med at ryge. Jeg kalder hende Karin, hvilket naturligvis ikke er hendes rigtige navn.

Under den indledende samtale kom det frem, at Karin, en kvinde i midten af fyrrene, har røget i over 25 år og har et forbrug på godt 40 cigaretter om dagen nu.

Naturligvis har Karin forsøgt alle de traditionelle og de utraditionelle metoder. Plastre i læssevis, tyggegummi, akupunktur, plasticcigaretter og meget mere. Men resultaterne udebliver.

Karin var i samtalen meget motiveret for sit rygestop og opsat på, at ”nu skulle det være”. Hun var meget bevidst om hvor mange penge hun brænder af, hvilken effekt røgen har på kroppen, sin helbredstilstand – hun kunne sige alle de ”rigtige” ting til sig selv. Hypnose kendte hun ikke meget til, men havde hørt godt om det og nu havde hun altså mod på det.

Mit rygestop program er baseret på en tretrinsraket. Første trin er en hypnosession med fokus på selve motivationen for at stoppe.

Det var relativt nemt at sætte Karin i trance og hun levede tydeligvis godt med – jeg følger med gennem forskellige signaler fra det bevidste og det ubevidste sind.

Mens Karin var i dyb hypnose bad jeg det ubevidste sind bekræfte, at det ville samarbejde om Karins rygestop. Stor var overraskelsen, da svaret var et tydeligt nej! Der var tydeligvis en stor konflikt mellem Karins bevidste ønske om at lægge tobakken på hylden og det ubevidste sinds vilje om at ville fastholde Karin som ryger.

Det er ikke ualmindeligt, at der kan være et misforhold mellem det bevidste og det ubevidste sinds ønsker – og det vil altid medføre, at det ubevidste sind vinder. Det var altså forklaringen på, at alle tidligere forsøg på rygestop var mislykkedes.

Da Karin kom ud af trancen kunne vi lægge en ny strategi for at blive røgfri. Vi justerede på målet og indlagde nogle vigtige delmål. Det var tydeligt, at når man har røget så meget i så mange år, så er det også rimeligt at man skal investerer tid, ressourcer og indsats i sit rygestop forløb.

Karin er nu nede på ca. 10 cigaretter om dagen, har lagt sin livsstil om, drikker masser af vand og har arbejdet med spørgsmålet: ”Hvad skal der til for at det ubevidste sind bliver en god samarbejdspartner i dette projekt”.

Navnet på personen er opdigtet