Beretning om Ph.d forsvar forløb

Her følger en beretning fra en klient, som skulle forsvare sin Ph.d – men med meget flade batterier. Efter et forløb i Hypnohuset med Sten Svensson fik hun energien til at skabe et flot resultat.

Hej Sten

Jeg er helt sikkert blevet en super erfaring rigere og genvejstasten virker stadig.

Jeg har skrevet om min oplevelse nedenfor – det var jo netop en af de historier på hjemmesiden, som jeg selv kunne spejle mig i…så hvis det kan hjælpe andre, så er det jo dejligt.

Endnu en gang tusind tak!

Mange hilsner

Ph.d. Forsvar

 

Jeg kontaktede Sten, da jeg i forbindelse med forsvaret af min ph.d. blev mere og mere nervøs og angst ved tanken. Jeg har altid frygtet eksaminer, men nu vågnede jeg om morgenen med hedeture og kvalme alene ved tanken om 3 timers forsvar med 3 bedømmere, som ved min første indlevering af afhandlingen havde krævet en del revideringer og jeg var faktisk i tvivl om, hvorvidt de egentlig forstod mit emne.

Oveni havde det sidste år trukket tænder ud, da jeg dels søgte arbejde, lavede revideringer på ph.d.en og så kørte en sag Statsforvaltningen.

Jeg havde netop fået arbejde, som jeg skulle starte 14 dage efter forsvaret, sagen i Statsforvaltningen var afsluttet med et godt resultat og den skrifttlige bedømmelse af ph.d.en så rigtig fin ud efter min genindlevering. Men jeg havde kun fået lidt over to uger til forsvarsdatoen og mine batterier var ved at være tømte.

Jeg havde læst en lignende historie om forsvar af ph.d. på Hypnohusets hjemmeside og mit udgangspunkt var egentlig, at hvis det kunne tage bare 10% af min uro, så ville det være godt.

Sten og jeg aftalte, at jeg skulle komme tre gange. Ved det første besøg talte vi om mine bekymringer og jeg blev introduceret til en afslappende hypnose og genvejstasten, som kunne give mig ro.

Da jeg kom hjem og i dagene herefter var det tydeligt, at jeg havde fået mere ro på kroppen og tankemylderet. Men i takt med at jeg forberedte oplæg og fandt svar på bedømmernes kritikpunkter, kom angsten og uroen langsomt snigende igen. Anden gang hos Sten blev en virkelig øjenåbner. Vi talte om alt det praktiske ved et forsvar og i hypnosen blev jeg ført gennem selve dagen på en tryg måde og fik en tro på at jeg efterhånden havde læst nok og at det var vigtigt at få slappet af.

Efter dette besøg tog jeg ind i auditoriet som var booket til forsvaret og øvede mit oplæg igennem og da jeg kom hjem fik jeg lagt bunker af papirer væk, som jeg havde tænkt, jeg skulle læse igennem og følte mig langt mere fokuseret og sørgede for at slappe af om aftenen.

Sidste besøg hos Sten var to dage før forsvaret og jeg glædede mig allerede aftenen før.

Under hypnosen øvede vi igen selve forsvaret og genvejstasten og jeg havde en klar tro på, at jeg nok skulle komme igennem.

De sidste dage inden forsvaret var jeg noget rastløs, men ikke angst og ville egentlig bare gerne til det forsvar.

Endelig kom dagen for forsvaret…jeg havde pakket alle de ting jeg skulle have med dagen i forvejen og tøjet var lagt frem.

Jeg kørte med min familie tidligt ind til auditoriet, så jeg havde over en time til at indtage rummet og tage imod alle mine gæster.

Da de første ankom var jeg helt rolig, vi fik snakket og jeg følte mig virkelig godt tilpas, tryg og rolig ved tanken om at det var mine venner, familie og kollegaer der sad i salen.

Mit oplæg på 45 min. gik fantastisk godt – der var ingen rystende stemme og jeg slappede så meget af, at jeg fik sneget et par sjove kommentarer ind, som fik tilhørerne til at grine.

Da den første opponent kom på var jeg ikke skyggen af nervøs, men følte mig helt glad ved at stå der og fortælle alle om min forskning og mine overvejelser undervejs. Jeg havde jo været netop her i hypnosen og det var den ro jeg følte. På de billeder der er taget til forsvaret kan man endda se mig smile og le.

Et forbilledligt forsvar kalder kollegaer det, bedømmerne roste min afhandling og fund, men helt ærligt havde jeg været fint tilfreds, hvis det bare var gået halvt så godt.

Den efterfølgende reception var skøn og jeg blev fejret med gaver, kram og personlige taler – det var en fantastisk dag, som jeg takket være mine besøg hos Sten kan tænke tilbage på med et stort smil (det hjalp så meget mere end 10%).

De ting jeg lærte, har jeg tænkt mig at tage med videre.